یك فنجان چای با طعم كاكوتی

گاهی نوشیدن چای با یك مزه ثابت ما را از چای خوردن خسته میكند، اما میتوان با طعمدار كردن آن به وسیله انواع گیاهان معطر ، از خوردن چای هم لذت برد و هم از خواص دارویی گیاهانی مانند كاكوتی بهره گرفت.
كاكوتی گیاهی است علفی، یكساله، دارای ساقه كوتاه و از خانواده نعنا كه به صورت وحشی در بیشتر مناطق كوهپایهای بویژه خراسان میروید.
این گیاه دارای خواص درمانی زیادی است، از جمله اینكه ضدمیكروب و ضدعفونیكننده است و به صورت بخور برای رفع اختلالات مجاری تنفسی و رفع علائم سرماخوردگی و سردرد مصرف میشود.
همچنین كاكوتی به عنوان ضداسپاسم در كاهش ناراحتیهای گوارشی مفید است. بعلاوه اثرات ضدقارچی برای آن نیز گزارش شده است.
در گذشته از كاكوتی به عنوان داروی ضدنفخ، ضداسهال، خلطآور و ضدسرفه و التهاب دستگاه تنفسی استفاده میشده است.
این گیاه معطر همچنین خلطآور و مقوی معده است و به عنوان طعمدهنده غذا و لبنیات نیز از آن استفاده میشود.
پزشكان متخصص تغذیه معتقدند كاكوتی به علت صفرابر بودن برای مبتلایان به ورم مزمن كیسه صفرا و عوارض كبدی توصیه میشود.
برگهای این گیاه به عنوان نرمكننده سینه مورد استفاده قرار میگیرد و به صورت دمكرده برای تسكین درد و رفع ناراحتیهای مختلف مصرف میشود.
كاكوتی در رفع سرماخوردگیهای ششی مفید بوده و با مصرف آن سرفه آرام میگردد و چون اثر محرككننده دارد، هضم را نیز آسان میكند. جوشانده كاكوتی در رفع رماتیسم و نرمی استخوان مفید است و غرغره جوشانده آن ورم لوزتین را برطرف میكند.
كاكوتی همچنین دربند آمدن خونریزی از بینی بسیار مفید و موثر است.
درضمن اين گياه معطر در كوههاي روستاي نراب شهرستان آزادشهر نيز وجود دارد


اين وبلاگ متعلق به هاشم سعيدي دبير علوم اجتماعي دوره متوسطه شهرستان مينودشت